Studieresa till Finland 4-7/10

I oktober reser vi till Finland för att diskutera olika aspekter av dränering. Vi pratar våtmark, tvåstegsdike, reglerad dränering på torvjordar och kompletteringsdikning. Du kan anmäla dig fram till och med 1 september. Välkommen med din anmälan!

Välkommen på studieresa till Finland 4-7 oktober! Vi avreser från Stockholm, Värtahamnen den 4e klockan 16.45. Resan börjar på båten med föredrag och gemensam diskussion. Dag 1 i Finland åker vi från Helsingfors till Lovisa där vi tittar på rensning av å med naturenliga metoder såsom tvåstegsdike och Rutumi våtmark. Dag 2 kör vi till Jockis där vi besöker försöksfält för kompletteringsdikning och alvluckring samt reglerad dränering och underbevattning på torvjordar. Vi är tillbaka i Stockholm den 7e klockan 10.00. Resan kostar 3 500 kronor vilket inkluderar studiebesöken, bussresa i Finland samt båtresan tur och retur (övernattning i dubbelrum, konferensrum och mat). Det går att göra tillägg för enkelhytt på båten. Kostnader som bekostas på egen hand är övernattning 1 natt i Borgå (omkring 1 000 kronor/person) och mat under dagarna i Finland. Hydrotekniska Sällskapet sköter reservationen av boende för att vi ska kunna bo gemensamt.

 

Anmäl dig senast 1 september på den här länken

 

Om det blir många som nappar på resan så måste vi begränsa antalet, och då är det först till kvarn som gäller. Blir vi för få kommer resan att ställas in. För att delta i resan krävs att man är medlem i Hydrotekniska Sällskapet vilket kostar 100 kr per år. Bli medlem här 

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.