Ny podd om vattenhushållning

Jordbruksverkets rådgivningsenheter har under våren satsat på att spela in två olika poddar, Rådgivaren och Växtkraft. Det senaste avsnittet av podden Rådgivaren handlar om just jordbrukets utmaningar när det gäller vattenfrågan och det handlar bland annat om:

  • Vad ställer det förändrade klimatet för krav på bevattning och dränering?
  • Vad kan lantbrukaren göra för att grödorna ska få rätt mängd vatten vid rätt tidpunkt?
  • Vad går att göra på fältet under säsongen och hur kan man tänka långsiktigt för att göra gården mindre torkkänslig?

Podden Rådgivaren finns i de vanliga apparna Acast, Spotify eller Podcaster. Där hittar du även tidigare avsnitt som handlar om nyttodjur, internationella växtskyddsåret, energieffektivisering samt agroforestry. Rådgivningsenhetens andra podcast Växtkraft hittar du på Soundcloud. Poddarna produceras med pengar från Landsbygdsprogrammet.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. zortilo nrel skriver:

    I really like your writing style, superb info , regards for posting : D.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *